U bevindt zich hier: Introductie
 

Introductie

 

Gemma en Lucas Gladdines uit Breda,

 
stad met een Spaanse historie. In Spanje is daarom de conclusie dat zij Spaans bloed zouden kunnen bezitten als verklaring van de danskunst van "Los de Málaga", Nederlanders die Spanje met zijn vele muziekstijlen en vooral de emotionele dans in hun hart gesloten hebben.
"Los de Málaga" is de naam waarmee Gemma en Lucas zich presenteren! Málaga, zuid Spanje, is de stad waar in de jaren 70 hun interesse in de Spaanse dans is ontstaan. Zij raakten daar in de ban van die danskunst waarna de opleiding volgde, eerst in Nederland, Utrecht bij Basilio Muñoz Mora, daarna in België, Brussel bij Torre de Montijo, later op diverse academies in Spanje.
In 1988, na een succesvol verblijf van een jaar in Málaga met veel optredens en de daartoe behorende activiteiten, startte hun professionele carrière. Sindsdien geven zij Spaanse dansshows in amusements-, culturele- of promotievorm!
Inmiddels beschikken zij ook over een ruime ervaring in het geven van lessen en workshops (ook eenmalig als kennismaking) in deze specifieke dansvorm die populair, authentiek en altijd aanwezig is in het ruime aanbod van dansstijlen.